Det kan ikke stikkes under en stol at Cebu City er kjent for sine såkalte "Bikini Bars" der prostitusjon er svært utbredt. På de største barene jobber det opp mot 100 jenter i slutten av tenårene og begynnelsen av tjueårene. Baren sin hallikfunksjon kamufleres ved at menn kan kjøpe jentene fri fra jobb ved å betale såkalt "bar fine", eller bar bot på norsk, for at de kan være i deres selskap. I praksis er dette ren prostitusjon slik vi kjenner det hjemme i Norge.

Nå skal ikke vi være noen moralske voktere som forteller deg hva du skal gjøre og ikke gjøre på ditt opphold i Cebu. Vi vil imidlertid gjøre oppmerksom på at de aller fleste jenter og damer på Filippinene er ordentlige mennesker som har tilsvarende eller høyere moralske verdier på det seksuelle området i forhold til utroskap og lignende som vi har i vesten. Disse finner du imidlertid ikke på "Bikini Bars" i Cebu hvor du i beste fall finner lykkejegere som er villig til å være trofast mot deg ene og alene av økonomiske årsaker.

Når det er sagt så finnes det garantert solskinnshistorier om nordmenn og andre vestlige turister som litt brutalt sagt har tatt hora med seg hjem og giftet seg for å leve lykkelig resten av sine dager. Dette er nok i så fall solskinnshistorier som er unntakene som bekrefter regelen. Det skal jo i denne sammenheng nevnes at de færreste velger prostitusjon som yrke fordi de har så innmari lyst til det, så at det finnes god moral i bunnen som er midlertidig lagt til side skal man selvfølgelig ikke se bort ifra.

Det finnes imidlertid mange dating sider på internett hvor du kan finne seriøse Filippinske damer som søker menn i den vestlige verden. Det er sikkert et økonomisk motiv til at disse søker menn i vesten fremfor i sitt eget land men du har allikevel et helt annet utgangspunkt enn dersom du satser på ei som livnærer seg på prostitusjon. Det er vel heller ikke noe tvil om at vestlige jenter ofte lar seg blende av en solid økonomi i sin jakt på sin livsledsager.

Selv om datingsider som filipinocupid.com og christianfilipina.com anbefales av mange, så er det liten tvil om at dette er et eldorado for filippinske kvinner som er ute etter å loppe vestlige menn for penger, og ikke er ute etter et seriøst forhold. Drømme mannen for slike er en mann som holder seg hjemme i vesten, men hvor kvinnen kan sitte og prate med dem online og klage på dårlig råd, sykehusregningen til moren og bestemoren som er død men som de ikke har råd til å begrave. Veldig ofte er det ren løgn kun for at du som vestlig mann skal synes synd på dem og bla opp penger til dem i nøden.

Nå skal vi ikke si at alle kvinner på slike nettsider er svindlere, Filippinske kvinner er jo generelt veldig årlige og religiøse, men dessverre tiltrekkes de med dårligst moral mot slike nettsider for å svindle vestlige menn. Et annet og bedre alternativ er å mede deg inn i dating grupper på Facebook da du da i det minste kan sjekke personen litt mer opp i forhold til den du prater ned online. Når det er sagt er det mange som legger stor flid med å opprette falske profiler der også og har både venner og bilder som matcher med historien deres. Likevel er risikoen langt mindre for å bli svindlet der enn på en ren dating nettside hvor kvinnen har full kontroll om hva hun deler om seg og sitt liv.

Det de aler fleste imidlertid anbefaler er å være tålmodig og vente med dating til du faktisk er på Filippinene og treffe kvinner på ekte. Vær oppmerksom på at det som regnes som ordentlige kvinner på Filippinene gjerne tar med seg en venn eller familiemedlem på første date og det er heller ikke uvanlig at du må treffe familien før det i det hele tatt er snakk om noe mer.

Det beste tipset vi kan gi er å aldri gi penger til den du dater tidlig i forholdet før du har blitt veldig godt kjent med henne. Dette gjelder spesielt når du dater online, men også når du dater nede på Filippinene.